Anmäl dig HÄR!

 

Har du gått minst en termin på djurskötarkurs hos oss på Augustendals 4H-gård och vill bli miniledare så är detta kursen för dig! Under kursen kommer vi gå igenom allt du behöver kunna som miniledare samt avsluta med ett skriftligt prov.

Miniledare är det första av tre steg. Du som miniledare ska kunna ta ansvar över mindre uppgifter och hjälpa till med det som behövs. Vi vill också se att du är engagerad i verksamheten och att ditt mål är att så småningom bli ledare hos oss. Din uppgift på djurskötarkurserna och daglägrena är främst att hjälpa barnen. Du kan också få vissa uppgifter av ledarna.

När du är miniledare så har vi som krav att du är med på minst en djurskötarkurs i veckan och några dagläger känner du för att hjälpa till mer än så går det självklart också bra. Vi anordnar regelbundet ledaraktiviteter och alla ledare måste delta på minst en gårdsdag och minst två ledaraktiviteter. Ledarna är alltid välkomna att hänga med oss på gården, de får gärna komma förbi när det är studiedagar i skolan.

Här kan man bara vara, mysa med djuren eller hitta på egna projekt tillsammans med de andra ledarna.

 

Som miniledare får du:

-Gå in till djuren vid överenskommelse med personal.

-Tillgång till ledarrummet.

-Delta i ledaraktiviteter så som - övernattning, kurser, Horse Show mm.

-Gå ut med får/get och kanin med hjälp av en ledare på gården.